Ezúton tájékoztatja a tbm.hu üzemeltetője a honlap látogatóit a személyes adatok, illetve azok kezelése körében követett gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, illetve a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Az adatkezelő
Az adatokat a
Tomaj Bútor Manufaktúra Kft.
Székhely: 2330 Dunaharaszti, Soroksári út 5.
Adószám: 29273054-2-13
kezeli.

A kezelt adatok köre
A honlap megnyitása során automatikusan regisztrálásra kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve bizonyos esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a szoftverböngésző verziószáma és az operációs rendszer típusa. A rendszer ezekből az adatokból automatikusan statisztikai adatokat generál. A kezelő ezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. A weboldal bejelentkezés esetén session ID-t küld, ami az oldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

Az adatkezelés felvétele, feladata, hozzáférők köre, időtartama
A weboldal használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik. Az adatkezelő a honlap bejelentkezést igénylő szolgáltatásainak használatához kéri a felhasználó teljes nevét, e-mail címét, jelszavát és választott felhasználónevét. A lakcímre, az irányítószámra, a szállítási címre, telefonszámra, fizetési típusára vonatkozó adatok megadása csak online vásárlás esetén kötelező. A hírlevélre való feliratkozáshoz elégséges a név és az e-mail cím megadása. Csak olyan személyes adatokat rögzítünk, amelyeket önként bocsátottak rendelkezésünkre. A személyes adatokról és kezelésükről tájékoztatás kérhetnek a ?Kapcsolat menü pont alatt?.Természetesen ugyanitt e-mailben bármikor kérhetik személyes adatainak törlését a nyilvántartásból. Erre az igény megkezdésétől számított következő munkanapot követő 24 órán belül kerül sor. Az adatok felhasználása csupán a termekek.fa-zonbutor.hu oldal szolgáltatásait igénybevevő regisztrált felhasználók, valamint az adatkezelő közötti folyamatos kapcsolatot és a markeing kutatást szolgálja. Az ezekből készült statisztikák nem alkalmasak a felhasználók személyek beazonosítására.
A látogatás időpontja, valamint a böngésző és operációs rendszer típusának felvétele és tárolása kizárólag az oldal megtekintésének gyakoriságára lehet következtetni, esetleg az adott gépet lehet visszakeresni, de személyes adatok nem kerülnek felhasználásra.
Más célból a kezelő nem hasznosítja az adatokat.
Az adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli és csak abban az esetben adjuk át harmadik személynek az Ön beleegyezése nélkül, ha az jogilag hitelesen indokolt, jogszabály, bíróság, vagy hatóság elrendeli.

Az adatkezelés időtartama
A session ID-k a weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek. Cégünk nem vállalja a felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

Jogérvényesítési lehetőségek
Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy a weboldal tulajdonosa megsértette személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza. Az adatvédelmi elvek kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú – személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számú az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során – törvényt vettük alapul.

Tájékoztatás a magánszférát fenyegető veszélyekről
Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegető veszélyek. Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítő technológia). Számos honlapon talál erre vonatkozó információt.

Fontos webcímek
Adatvédelmi biztos
Hírközlési Fogyasztói Jogok képviselője