Trendi modern konyhabútorok 2021-ben

Mindegy, hogy éppen építkezel és új konyhabútor készíttetésén gondolkodsz, vagy már meglévő lakásodat újítod fel, és oda szeretnél vadi új konyhabútort (amire ne feledd, 50%-os állami felújítási támogatást is kaphatsz, ha megfelelsz a feltételeknek), tudnod kell: egy konyhabútor formától és designól függően számtalan elemből állhat – ilyenek a frontok, szekrények, fiókok, munkalapok, kiegészítők (például a fogantyúk), konyhaszigetek, toronyszekrények, és így tovább. Ha 2020 az “okoskonyhák” éve volt – ahol a funkcionalitás, esztétika és technológia mesterhármasa kapta a főszerepet -, mit tartogat számunkra 2021? 

2021-ben a letisztultabb konyhák is végre előtérbe kerülnek. Manapság a modern konyha az a hely, ahol elkészítitek és el is fogyasztjátok a vacsorátokat a barátaiddal, családoddal. A társasági élet egyik fő helyszíne lett, hála a pandémiának. A konyha továbbá lehet az irodád, az osztályterem, étterem és még sok minden más is.

Tehát most talán még fontosabb, mint valaha, hogy minden millimétert hasznosan tölts ki a konyhai helyiségben, egy aprócska sarok se maradjon kihasználatlanul. A fő cél, hogy egy olyan teret teremts magad köré, ami egyszerre praktikus és esztétikus.

A legszebb modern konyhabútorok ötvözik magukban a funkcionalitást, praktikumot a és a te személyiségedet. Most mutatunk pár példát, hogy ha éppen konyhabútor beszerzésén gondolkodsz, és még nincs kialakult kép a fejedben a designt illetően, kaphass egy kis ihletet az álomkonyhád berendezéséhez.

Zöld konyhabútor: ez a 2021-es év egyik slágere

Bár idén a sárga és a szürke lett az év divatszíne, a zöld mellett sem mehetünk el szó nélkül. A zöld egyik pasztell árnyalatával, a zsályával igazán modernné, 21. századivá teheted konyhádat, míg az erősebb és jóval hagyományosabb tónusok, mint az erdőzöld, klasszikusabbá, már-már rusztikussá varázsolhatja a helyiséget.

Használd arra a zöldet, hogy becsempészd a természetet az otthonodba, teremts kapcsolatot a vadon és otthonod kényelme között – ez ráadásul a mentális egészségedre és jólétedre is pozitív hatással lehet.

Ha bronzzal, sárga- vagy vörösréz árnyalatokkal gazdagítod, a modern megjelenéshez egy időtlen érzés is társulni fog. A természetközeli érzés fokozása érdekében pedig tarkíthatod a megjelenést természetes textíliákkal, fa padlóval, meleg tónusokkal és friss fűszernövényekkel is.

Új semleges színek

A letisztult semleges árnyalatok, a fehértől és elefántcsontól a vakond- és hagyományos szürkéig még mindig népszerű választások. A tompított és tónusos árnyalatok társíthatók olyan rusztikus anyagokkal, mint a fa, rattan és kő, ezzel pedig egy derűs és meleg konyhai helyiséget varázsolhatsz otthonodba.

Praktikus tárolás a konyhában

A tárolók teszik ki a konyhabútor nagy részét. Ez már régóta így van, és egyelőre, a tudomány mai állása szerint, még sokáig így is fog maradni. Azonban ma már ha tárolásról beszélünk, automatikusan rejtett tárolókra gondolunk, és egyre okosabb és praktikusabb megoldások kerülnek előtérbe a konyhában.

Ahhoz, hogy konyhád valóban modern legyen, a tárolóhelyeknek úgy kell maximális kapacitáson funkcionálniuk, hogy ne foglaljanak el túl sok helyet a helyiségben – legyen az kicsi vagy nagy.

Bemutatótermünkben számtalan lehetőséget tudunk mutatni erre neked, kérj időpontot konzultációra itt.>>>

Fenntartható konyha

A Tomaj Bútor Manufaktúra elkötelezett a fenntartható konyhabútor gyártás iránt – így szót kell ejtenünk a fenntartható konyhabútorokról is. 

Amikor fenntartható vagy öko konyhabútorról beszélünk, akkor a környezetbarát alapanyagokra gondolunk. Manapság már nincs akadálya az újrahasznosított alapanyagokból történő bútorgyártásnak – ilyenek lehetnek a laminált, fém és fa anyagok is. Ami pedig még zöldebbé teheti a konyhabútort, azok az egyéb kiegészítők: szelektív hulladéktároló beépítése, 3:1 melegvíz csap vagy az indukciós főzőlapok is ide tartoznak.

Konyhasziget

2020 elején a konyhaszigetnek még csak egy funkciója volt: az étkezés. Manapság azonban a konyhasziget lehet bármi – iroda, osztálytermi pad, akár kézműves játszótér is. Nem csoda, hogy ez a praktikus konyhai bútor reneszánszát éli.

Engedd meg, hogy mutassunk neked párat az általunk készített konyhaszigetekből.

Kezd formálódni már a kép a fejedben, hogy milyen konyhabútort tudnál elképzelni otthonodban? De még mindig nincs végleges elképzelésed? Segítünk: töltsd ki ingyenes konyhatervezés checklistánkat, és vedd igénybe (szintén díjmentes) konyhabútor tervezési szolgáltatásunkat – együtt megalkotjuk álmaid konyháját! >>>

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
    Hozzájárulás
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Legutóbbi bejegyzések