Sarok konyhabútor ötletek, egyedi és praktikus megoldások a sarkok kihasználására, holttér nélkül.

Az egyedi sarok konyhabútor praktikus és kihasználja a teret

A sarok konyhabútor, vagy más néven L alakú konyhabútor kis konyhába is elfér, de nagyobb térben is ideális. Praktikusan kihasználja a sarkot és prímán egyesítheti a konyhát a nappalival. Illeszthető hozzá étkezőasztal vagy konyhasziget is.

Miért érdemes elemes sarok konyhabútor helyett egyedit választanod?

Mert így milliméter pontossággal kihasználható a rendelkezésre álló tér. Nem lesznek holt terek, amikkel nem tudsz mit kezdeni, ráadásul a munkapult magassága, a felső szekrény magassága is a Te testméreteidhez – derékmagasság, karhossz – lesz igazítva. 

Az egyedi sarok konyhabútor teljesen az igényeid szerint készül, például étkezővé alakítható a konyhapult egy része, ahol az “asztallap” éppen olyan hosszú, mint a konyha. Az étkező alatti, oldalsó szekrényben pedig bármilyen tárolási mód kialakítható. Ebben a sarok konyhában például a kedves megrendelő hölgy részére fiókok helyett kiemelhető tároló dobozok kerültek, ezért nem kell az asztal alatt guggolnia, ha keres valamit.

A sarokrész sokszínűen kihasználható, az egyedi tervezés miatt pedig nem kell kompromisszumot kötnöd. Gyakorlatilag bármi megvalósítható kezdve a kihúzható sarok vasalattal, át a nyitott polcokig, egészen a nyílt tér (például nappali) felé néző asztallapig.

Sarok konyhabútor ötletek

1. Szivarbarna sarok konyhabútor

A nagy Gatsby című film hangulatát idéző sarok konyhabútor esetén egy kihúzható polccal ( = sarokvasalat) használtuk ki a teret. Így az edények, konyhai eszközök könnyen hozzáférhetőek anélkül, hogy derékig be kéne hajolni a szekrénybe.

Nézd meg a szivarbarna sarok konyhabútort ide kattintva.

2. Sarok konyhabútor szekrénysorral és konyhaszigettel

Nagyobb tér állt rendelkezésre ebben a konyhában, ahol a sarok konyhabútor egyben térelválasztó is és csodásan egészíti ki a bárpultként is használható konyhasziget.

A L betű hosszabbik oldala merőleges az ablakra, ezért rengeteg fényt kap a munkapult.

A sarokszekrénybe egyszerű polcok kerültek, amiknek az előnye, hogy több edény tárolására alkalmas, mint a kihúzható fiók.

Jeges szürke és tölgy színű L alakú rusztikus konyhabútor konyhaszigettel és tálalóval

3. Mini sarok konyhabútor

Ennek az L alakú sarok konyhabútornak az érdekessége, hogy maga a sarokrész egészen kicsi. Ennek a térnek a nagy részét a hűtőszekrény foglalja el, felette egy széles, de alacsony szekrény és mellette 1-1 magas, keskeny szekrény fért el. Az egyedi tervezésnek köszönhetően a rendelkezésre álló teret teljes mértékben kihasználtuk.

A munkalapot a sarokrésznél összemarással zártuk össze, így nem látszik az illesztés.

Matt bézs színű L alakú magasfényű konyhabútor

4. Sarok konyhabútor szekrénye közötti plusz térrel

Ez a sarok konyhabútor egy dologban különbözik azoktól a konyháktól, amiket rendszerint készítünk. A helykihasználás az egyik legfontosabb szempont, itt most mégis felszabadítottunk némi teret, ahová nem került szekrény. Ennek oka, hogy ezzel a térrel, amit “nem használtunk ki” konyhabútorral, könnyen elérhetővé tettük a szekrénysor legbelső szekrényét. Ezáltal a konyha levegősebb és tágasabb lett.

Mivel a sarok konyhabútort egy konyhaszigettel egészítettük ki, bőven maradt tárolóhely. 

Szürke színű L alakú modern konyhabútor konyhaszigettel

5. Sarok konyhabútor mosogatógéppel

Ennél a sarok konyhabútornál a mosogatógép és a mosogatótálca került a sarokba, pont az ablak elé. A sarokszekrénybe egyszerű polcot tettünk, a korpusz és a frontok bútorlapból készültek, ami pénztárcabarát megoldás. Ha szeretnél egyedi konyhabútort, de félsz a magas áraktól, akkor ez a megoldás a neked való.

Fehér és barna színű L alakú modern konyhabútor

6. Sarok konyhabútor óriási sarokszekrénnyel

Tág belsejű, nagy tároló kapacitású szekrény került a sarokba, ahol ráadásként még magasítás is került a munkapultra, pontosan a sarokba. Ez függőleges térelválasztóként is működhet a munkapulton és kreatívan kihasználható. Akár egy virágcserepet is tehetünk ide, de főzés közben tehetjük ide az éppen nem használatos eszközöket, így megkönnyíti a munkánk.

Szürkésbarna L alakú modern konyhabútor

Egyedi sarok konyhabútor tervezés

Tetszettek az egyedi sarok konyhabútor ötletek? Mi megtervezzük Neked, küldd el nekünk ötleteidet vagy egy skiccet.

Itt is kereshetsz minket, ha kérdésed van:

elemeskonyha@gmail.com

+36 30 356 9620

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
    Hozzájárulás
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Legutóbbi bejegyzések