Mert nem minden a külső!

Egy konyhabútor tervezésénél elsődleges cél, hogy praktikus, könnyen használható és testünk méreteihez igazodó legyen. Tervezése nem csupán formai, hanem műszaki gondolkodást is követel. Egyaránt ismerni kell a felhasználó főzési, illetve étkezési szokásait. Egy konyhabútor akkor tökéletes, ha:

– Főzés vagy mosogatás során nem kényszerít fárasztó testtartásra
– A munka a lehető legrövidebb útvonalon, gördülékenyen és balesetmentesen végezhető
– Higiénikus, könnyen tisztítható
– A konyhabútor méreteiben a felhasználóra szabott

Kényelmes munkavégzési zónának tekintik azt, ahol nem szükséges hajolni, illetve nyújtózkodni ahhoz, hogy bármit kényelmesen elérjünk. Megfigyelések bizonyítják, hogy a huzamosabb ideig történő hajlított testtartás – főzésnél illetve mosogatásnál végzet munkafolyamat – veszi legjobban igénybe a gerincet, ezért is kell különös figyelmet fordítani arra, hogy milyen magasságban legyen a munkalap és a felső szekrény alsó síkja. Általánosságban elmondható, hogy ezt a méretet egy álló ember behajlított karja alatt 10-15 cm-re érjük el, ez függ a megrendelő magasságától is, mint ahogy a felsoroltakban szereplő utolsó szempont mondja: személyre szabjuk!

A felső szekrény elhelyezkedésénél fontos, hogy rálássunk a szekrény alsó lapjára, s annak belső polcai mindig elérhetőek legyenek. A sütőt érdemes szemmagasságba helyezni. Továbbiakban a sütő használata során keletkező hő függvényében alaposan át kell gondoljuk, mekkora rést kell hagyni a fal és a mellette lévő szekrények között. A mosogató tálcát célszerű a főzőlaptól legalább 90-100 cm-re helyezni, hogy elegendő munkafelület maradjon. A munkalap lehetőleg hézagmentes kell legyen. A fogantyúk esetében a kinézet mellett alapvető szempont a biztonság is. Mi figyelünk a részletekre, és rád szabva készítjük el egyedi konyhabútorodat.

Fordulj hozzánk bizalommal, kérd szakértői segítségünket a tökéletes konyhabútor választáshoz! Kérdéseinkre adott válaszaid alapján megtervezzük neked a legideálisabb konyhabútort!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük