Milyen egy szép és praktikus U-alakú konyha? Mutatjuk, hogy mire figyelj és mik az előnyei!

Ezért imádnivaló az U-alakú konyha – képekkel

Az U-alakú konyha akkor lesz praktikus, ha minden kézre esik, ehhez a legfontosabb a megfelelő távolság. Vagyis ideális esetben az U-alakú konyha se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Lássuk, hogy hol, milyen konyhában a legjobb kialakítani!

Milyen az u-alakú konyha?

Az U-alakú konyha 3 oldallal rendelkezik, az U közepe felől tudunk bemenni a konyhába. Kialakítható külön konyhában és amerikai konyhában is.

Nagy méretű nappali-konyhás otthonba ideális választás, mivel az U-alak egyik szára térelválasztóként fog működni. Így egyszerre összeköti a nappaliban és a konyhában tartózkodó családtagokat, barátokat, mégis szeparált tereket alakít ki. Ha szeretünk vendégeket fogadni, vagy csak este együtt lenne a család, az U-alakú konyhában a főzés is közösségi élménnyé változik.

Ilyen az U-alakú konyha elrendezése

Az U-alakú konyha elrendezése sokféleképpen kialakítható. Építhetünk konyhaszigetet, ami önállóan is állhat és konyhaszekrényhez is csatlakoztathatjuk, de akár egy étkezőasztallal is “meghosszabbíthatjuk”. Lehet az U-alak zárt és nyitott is, attól függően, hogy szekrényből vagy szigetből áll az U-alak alsó szára.

Különálló konyhában is bátran válassz U-alakú konyhát, amennyiben a helység méretei (szélessége és mélysége) megengedi ezt. 

Mekkora méretű legyen az U-alakú konyha?

Kicsi konyhában is könnyű kialakítani, ha a mélysége és szélessége megfelelő arányban vannak egymással. Tehát nem a négyzetméter számít, hanem az elrendezés. Egy hosszú, de keskeny konyhában például kevésbé praktikus, mert túl szűk lenne a hely. Ellenben, ha ugyanakkora területen egy téglalap vagy négyzet alakú a helyiség, az U-alak praktikus lehet.

Ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot, küldd el konyhád vázlatos rajzát ide kattintva és mi ingyen elkészítjük álomkonyhád 3D-s tervrajzát! 

A sütő, a hűtő és a mosogató lehetőség szerint közel essenek egymáshoz, vagyis kényelmesen érd el őket legfeljebb 1-2 lépéssel. Hiszen főzés közben könnyíti a munkát, hogy kézre esnek az alapanyagok és a koszos edényeket gyorsan a csapba tudjuk tenni, hogy ne foglaljanak el plusz területet a munkalapon.

Tippek U-alakú konyha kialakításához

Levegős U-alakú konyha

Az U-alakú konyhában rengeteg tárolóhelyed lesz, azonban a sok zárt szekrény zsúfolt hatást kelthet, főként egy külön helyiségben. Ezért érdemes több polcos és/vagy üveges szekrényt választani, ezáltal levegősebb hatást kelt a konyhabútor.

U-alakú konyha konyhaszigettel

Ha nappali-konyhás helyiségbe vásárolsz konyhabútort, told meg konyhaszigettel! A konyhasziget működhet munkapultként, étkezőasztalként, bárpultként, de akár csaptelep és főzőlap is beszerelhető, sőt, alul rengeteg szekrény és polc is elfér.

U-alakú konyha étkezőasztallal

Az U-alakú konyha külső szára lehet egy étkezőasztal is, ami alá-mellé polcok és fiókok is elférnek. Ez egyrészt praktikus, hiszen a tűzhelyről rögtön tudod tálalni az ételt, másrészt helytakarékos, mert az asztal egyszerre munkapult is tud lenni, ha szükséges.

Kérj ingyenes 3D-s tervet és ajánlatot egyedi konyhabútorra!

Küldd el konyhád vázlatos rajzát és mi ingyen megtervezzük 3D-ben a konyhád, kattints erre a linkre!

A tervezés nem jár semmilyen kötelezettséggel.

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
    Hozzájárulás
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Legutóbbi bejegyzések