Ezek a 2021-es konyhabútor design trendek

Ha idén szeretnél új konyhabútort (akár építkezel, akár felújítasz) és imádod a trendeket, akkor ez most neked szól: megmutatjuk a 2021-es konyhadivatot, amit főként a navy színek és réz kiegészítők uralnak. De mit tartogat még ez az év?

Azon gondolkodsz, hogyan újítsd fel a konyhádat? A konyhaszigetet biztosan imádnád, talán jól jönne egy nagyobb tűzhely, hátfalcsere vagy teljesen új színekben gondolkodsz. Vagy éppen azt tudod pontosan, hogy mit NEM akarsz, és inspirációt szeretnél a tervezéshez? Lássuk a 2021-es konyhabútor design trendeket.

Konyha divat 2021

Minden eddiginél több időt töltöttünk otthon az utóbbi egy évben, és sajnos úgy tűnik, ez egyelőre nem változik. Ezért (is) egyre fontosabb, hogy ne csak a nappali, a háló, de a konyha is egy olyan hely legyen, ahol szívesen töltesz el órákat, ki tudsz kapcsolódni és nem süppedsz bele az unalomba. Gyakorlatilag az egész otthonodban fel kell használod minden rendelkezésre álló teret egy új életstílus kialakításához. 

A konyha eddig is a lakás legfunkcionálisabb helyisége volt, most azonban minden eddiginél igazabb ez a kijelentés. Nézzük a jót a rosszban: végre van időd tökélyre fejleszteni a főzőtudományodat, új recepteket kipróbálni, kísérletezgetni a különböző fogásokkal. És emellett bizony a konyha manapság lehet nappali és dolgozószoba is, hogy egy kis változatosságot vigyél a mindennapokba.

A konyhabútor okos és kompakt kialakítása

Legyen a konyhai helyiséged négyzetes, téglalap, keskeny, széles vagy tört alapterületű, a legfontosabb, hogy jól kihasználd a méreteit és adottságait. 

Ha a konyhai helyiség kifejezetten kicsi, elengedhetetlen, hogy alaposan átgondold és megtervezd, mi hova fog kerülni. Ki kell használnod minden négyzetcentimétert benne. L alakú konyhabútor esetén a legjobb, ha az egyik falra tervezed az összes szekrényt és felső polcot, ezzel okosan ki tudod használni a helyet, amellett, hogy meg is nyitod a teret. A tornyos szekrények különösen jól mutatnak és praktikusak nagy belmagasság esetén, mivel ahelyett, hogy széltében terjeszkedsz és értékes helyet pazarolsz, felfelé építkezel, így tágasabb teret tudsz hagyni a közlekedésre, munkára, esetleg egyéb elemeknek – mint például egy praktikus és designos konyhaszigetnek.

A konyhasziget egy régi-új klasszikus, így sokak nagy álma is, hogy konyhájukba kerüljön. Ha te is erre vágysz és csak egy lépésre vagy a megvalósításától, akkor viszont figyelj, hogy ne legyen túl nagy – ugyanis minél nagyobb a konyhasziget, hiába a praktikuma, ha akadályozza a konyhában való mozgást. Hagyj helyet a bárszékeknek is, így szuper reggeliző pult vagy akár home office munkaállomás is lehet belőle.

Újra hódít a piros konyhabútor

A színes konyhabútorok egyre kedveltebbek az utóbbi években, és idén (szinte meglepetésszerűen) újra elkezdenek hódítani a piros és vörös különböző árnyalatai. 

Ha konyhabútorra gondolsz, akkor általában visszafogott színek jelennek meg előtted, nem igaz? Fehér, szürke, barna, ritkán fekete vagy szürkéskék. Viszont jobban belegondolsz, elég logikus, hogy a konyhába is intenzív, vidám, meleg színeket csempésszünk, hiszen felvidítanak, szó szerint színezik a szürke hétköznapokat.

Merj kockáztatni a konyhában! Lógj ki a sorból, válassz merész anyagokat és árnyalatokat új konyhabútorod tervezésekor, így életre keltve az otthonodat.

Bár a vörös elsőre ijesztőnek tűnhet, de a mattítás és a természetes szürkével, trüffellel és kasmír árnyalatokkal való kombinálás éppen annyira lágyítja az összhatást, hogy az ne legyen túl extrém, mégis üdítő maradjon. Itt tudsz inspirálódni piros konyhabútoraink között.>>>

Sötét konyhaburkolatok

Amellett, hogy idén hódítanak a színek, a sötét felületek is követelik a saját helyüket a képzeletbeli dobogón. Ha neked is inkább efelé húz a szíved, akkor viszont figyelj, hogy megtartsd az egyensúlyt: a sötét munkalapokat és hátfalakat világos frontokkal ellensúlyozhatod, amikbe beleférnek a már fent említett színek is. Ha pedig megfogadod ezt a tanácsot, nem csak nem nyomod össze a teret, de a komor, nyomasztó hangulat is elkerülhető amellett, hogy luxust és kifinomultságot fog tükrözni a konyhád.

A fekete és sötétszürke elég hangsúlyos és markáns színek, de tovább lágyíthatod őket az olyan anyagokkal, mint az erezett fa – ebben az esetben pedig nem kell lemondanod a rusztikus konyhabútorról sem.

Ihletet kaptál, de mégse tudod, hogyan kezdj neki? Töltsd ki konyhabútor tervezés kérdőívünket, és megvalósítani álmaid konyháját>>>

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
    Hozzájárulás
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Legutóbbi bejegyzések