Az 5 legfelkapottabb vidéki stílusú konyha

Soha nem tűnt el a trendek közül, de az utóbbi években nagyon a topon van a vidéki stílusú konyha (de nevezhetjük rusztikusnak, country stílusnak vagy éppen vintage-nek is).

Milyen is egy rusztikus konyha?

A stílus a vidéki Anglia patinás házaiból indult világhódító útjára. A bútorok kidolgozottsága jellemzi, profilozott párkányok, üvegbetétek, díszlécek gondoskodnak arról, hogy soha ne legyen egyhangú. A szekrények frontjai többnyire keretes kialakításúak, gyakran a középső mező is kap valamilyen sávos vagy négyzetes mintát. A frontok lehetnek festettek, lazúrozottak, antikolt hatásúak. Bár díszített, nem célja a zsúfoltság, sokkal inkább az elegancia jellemző rá. Az antik enteriőrök romantikus hangulatát csempészi otthonunkba, és családias, kedves, otthonos melegség jellemzi.

A vidéki stílusú konyhát nem csak azoknak találták ki, akik vonzódnak a 100 évnél idősebb bútorstílusokhoz. Olyan rusztikus konyhát is készítettünk már, amiről túlzás nélkül állítható, hogy tökéletesen modern bútor, ami megőriz valamit a vidéki konyhák melegéből, barátságos hangulatából. Nézzük hát meg, milyen lehetőségek rejlenek a vidéki stílusú konyhában: lássuk az 5 legfelkapottabb modellt!

1. Kezdjük az alapoknál: kőrisfa vidéki konyha

A rusztikus konyhában a frontok jellemzően nehezebb anyagokból, mindenekelőtt tömör fából készülnek. Ebben a konyhában például kőrisfából. Természetes és bájos, jól hozza azt az otthonos hangulatot (kiegészítők nélkül is), amit szívesen látunk a konyhánkban.

2. Fehér rusztikus konyha

Ha a vidéki konyha nem a fa természetes színében pompázik, akkor valamilyen üde, világos színre szokott esni a választás: a fehérre és különböző árnyalataira (törtfehér, halványsárga). A kiválasztott szín egyedivé tehető különböző eljárásokkal. Például ennél a konyhabútornál a tömör kőrisfa frontokat fehér acetonos antik páccal kezeltük, és faszöges mintájú marással tettük exkluzívvá.

3. Végtelenül személyes

A rusztikus stílus egy másik fontos jellemzője, hogy végtelenül személyes. Ezért a vidéki konyhában fontos szerepük van a kiegészítőknek, és ezzel szoros kapcsolatban annak is, hogy nyitott polcokkal, üvegbetétes frontokkal adjunk lehetőséget arra, hogy a háziak megmutassák kedvenc tárgyaikat. Mert minden rusztikus konyha egyedi és megismételhetetlen.

4. Vidéki konyha az egyszerűség jegyében

A viszonylag egyszerű formavilág és a jeges szürke szín a modern konyhabútorok világát idézi, és annak ellenére, hogy egy rusztikus konyhával van dolgunk, sokkal inkább érezzük letisztultan elegánsnak, mint romantikusnak. Hogy a szürke hűvösségét oldjuk, a munkalap Avato 711 Bordalino tölgyből készült, ahogy a falipanel is, ami melegséget és a természet szépségét csempészi ebbe a nem mindennapi konyhába.

5. Modern alaphangulat

Alapvetően modern konyha, amelyben átvettek néhány elemet a vidéki stílusból: keretes kialakítású szekrényfrontok, differenciált fogantyúk a szekrények és a fiókok szintjén, és a vintage zsebrádió. Ezek a részletek teszik szerethetővé ezt a kis konyhát.

Neked is a vidéki stílusú konyha a szíved csücske? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és látogass el dunaharaszti bemutatótermünkbe, hogy közösen megtervezhessük álmaid konyháját!

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
  Hozzájárulás
  Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

  Legutóbbi bejegyzések

  Energiatakarékossági tippek a konyhában

  Használj energiahatékony készülékeket, például hűtőszekrényeket, mosogatógépeket és sütőket. Ezek az eszközök kevesebb energiát fogyasztanak, miközben ugyanolyan hatékonyan működnek. Környezetbarát és takarékos élet – ez csak

  Olvass tovább »