A stílusos modern konyhabútor 3 fő ismérve

Arról álmodozol, hogy a régi konyhádból modern, stílusos helyiséget varázsolsz, de nem igazán tudod, hogyan fogj hozzá? Mai blogcikkünkben hoztunk neked 3 hasznos tippet, amelyek segítségével te is megvalósíthatsz egy olyan trendi konyhát, amiben élmény főzni, és főként élmény lenni.

Mit szeretünk a modern konyhabútorban?

Először is azt, hogy egyszerű, funkcionális, nincsenek túlbonyolított részletek, ami nem jelenti azt, hogy a részletek ne lennének fontosak. Sőt, minden apró részletnek nagy jelentősége van. A modern konyhabútor hűen tükrözi a kevesebb több elvét: jól átgondolt, precíz, és úgy van megtervezve, hogy tökéletesen alkalmazkodik a megrendelő igényeihez és elvárásaihoz. Azt is mondhatnánk, hogy ebben az esetben az egyszerűség nem jelenti a terv egyszerűségét is: minden részlet, az anyagoktól a színeken át a kiegészítőkig, de a burkolatok, a festékek és a világítás is egyetlen nagy egész részei, és ugyanolyan fontosságúak a kívánt összhatás eléréséhez.

Jöjjön tehát a 3 tipp, amiket érdemes fontolóra venned, ha modern konyhabútort szeretnél!

1. A modern konyhabútor neked való, ha szereted az egyszerűséget

Az egyszerű, mindenfajta díszítés nélküli szekrények és frontok szinte kötelező elemei a modern konyhabútornak. A szekrények általában a plafonig magasítottak, hogy maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló teret. A fogantyúk és a gombok a legtöbb esetben krómból vagy rozsdamentes acélból készülnek, és ugyanolyan egyszerűek, mint maga a szekrény. Amúgy a minimalista stílus jegyében a fogantyúk sokszor el is maradnak. Ebben a konyhában rendnek kell lennie, éppen ezért rengeteg tárolóhelyre van szükség: lehetőség szerint semmi sem marad szem előtt.

2. Te milyen színű konyhabútort szeretnél?

Milyen színek alkalmasak arra, hogy a konyhánk kifinomult, elegáns és vonzó legyen? Mivel modern konyháról van szó, bátran választhatunk élénk színeket: vöröset, narancsot, zöldet, amelyek energizálják az egész helyiséget. Ezek az optimista színek hatással vannak a hangulatunkra is, csak megfelelő mértékben kell őket alkalmazni. A legtöbb esetben egy semleges szín társául szegődnek a konyhába, ami lehet szürke, bézs, de nagyon szép hatást lehet elérni a különböző tónusú természetes fa felületekkel is. Az élénk színeken túl a modern konyhabútor gyakran fehér, illetve világos tónusú, ami jól illik a visszafogott formavilághoz. Ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy az összhatás ne legyen unalmas, úgy kell kiválasztani a munkalapot, a hátfalpanelt vagy valamilyen más, hangsúlyos részelemet, hogy az összhatás harmonikus, kellemes legyen.

Ebben a konyhában például a Mokka Macassar sötétbarna szín uralkodik, amit remekül kiegyensúlyoz a munkalap gyönyörű krém Avato 482 Aplin színe és magas fénye:

Itt pedig a hátfalpanel és a felső elem világoskék keretes szekrényei törik meg a szürke bútor monotóniáját:

3. Ha szeretnél kiegészítőket, azok legyenek visszafogottak

Akárcsak a bútornak, a kiegészítőknek is egyszerű, funkcionális kialakításúaknak kell lenniük, hogy illeszkedjenek a bútor formavilágához. Szerencsére itt is nagyon széles választékból inspirálódhatunk, és igazán kifinomult részletekkel emelhetjük a konyhánk fényét.

Az álomkonyhádhoz keresel ötleteket? Nézz körül modern konyhabútoraink között>>

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
    Hozzájárulás
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Legutóbbi bejegyzések