7 érv a konyhasziget mellett + 8 konyhasziget típus, ami Neked is bejön. Nézd meg a kész munkáinkról készült fotókat!

8 konyhasziget típus, ami Neked is bejön

A konyhasziget egyszerre funkcionális és dekorációs elem. Praktikus, rengeteg előnye van, hátránya szinte alig, ezért gyakorlatilag csak nyerhetsz vele, ha a konyhádban lévő teret jól kihasználod egy praktikus és dizájnos konyhaszigettel.

Miért jó a konyhasziget?

 1. Plusz munkafelület és tárolóhely

A konyhasziget a konyhában rengeteg plusz munka felületet és tároló helyet biztosít, hiszen a pult alá szekrények, fiókok építhetők be. 

 1. A konyhasziget dizájnelem is lehet

Legyen a konyhasziget az új, egyedi konyha legszebb része, stílusos és ízléses kialakítással, extrák beépítésével igazán különlegesség varázsolható. Nappalikonyhás otthonokba pedig különösen fontos a szerepe, hiszen ha mutató a konyhasziget, minden vendégünk megcsodálhatja stílus érzékünket.

 1. A főzés közös élménnyé válik

Ha bosszant, hogy órákra elszeparálódsz a társaságtól, a családtól, ha főzöl, hozd ki őket a konyhába és ültesd le az asztalként is használható konyhaszigethez! Rengeteg praktikus kialakítás létezik arra, hogy a konyhaszigetet kihasználd és igazi közösségi térré változtassa a konyhát.

 1. A konyhasziget étkezőasztal és bárpult is lehet

Akár asztalként vagy asztal helyett is használhatod a konyhaszigetet, ha nincs elég hely a konyhában mindkettőnek. Ha étkezőasztalként is használnád le lehet süllyeszteni, vagy bele is lehet építeni az asztallapot. Bárpultot is ki lehet alakítani, ha a sziget egészét vagy csak egy részét megemelik. 

 1. Egy időben többen is dolgozhatunk

A konyhaszigetet ketten-hárman is körbe tudják állni egyszerre, így többen is tudják egyszerre vágni, aprítani a zöldségeket, a húst vagy készíteni a tésztát.

 1. Térelválasztó

A konyhasziget összeköti és egyben el is választja a teret a nappali és a konyha között, ráadásul megkönnyíti a vendégek kiszolgálását, ha italt töltesz vagy valami rágcsát készítesz.

 1. Kihelyezhetőek a konyha műveletek

A konyhaszigetbe a főzőlapot és mosogatót is be lehet építeni, így a mosogatás és főzés is a nyitott térbe hozható, könnyebben hozzájuk lehet férni.

Erre figyelj, ha konyhaszigetet szeretnél a konyhádba.

Elég nagy tér szükséges, hiszen maga a konyhasziget is nagy területet foglal el és körben is szükség van helyre. Ideális esetben min. 100 cm helyet kell hagyni körbe, hogy kényelmesen lehessen közlekedni.

A konyhasziget jelentősen megnövelheti a konyhabútorod árát, ha főzőlapot és mosogatótálcát is szeretnél beépíteni, hiszen ez esetben ide kell vezetni a vizet és gázt is.

Arra is figyelni kell, hogy a konyhasziget ne legyen útban, ne zavarja a hozzáférést a szekrényekhez, konyha berendezésekhez.

Számíts rá, hogy több munkánk lesz azzal, hogy a konyha szigetet szépen, rendben tarts. Hiszen ha több a munkafelület, többet is kell takarítani!

Konyhasziget ötletek és megoldások

Konyhasziget főzőlappal és mély fiókokkal

Rengeteg tárolóhelyet kapunk és a főzés is sokkal könnyebb, hiszen sok munkaterület található a főzőlap körül.

Elegáns és stílusos fehér konyhasziget gázfőzőlappal és szürke márvány munkalappal

Praktikus és dizájnos, tökéletesen illeszkedik a konyha-nappaliba ez a világos konyhasziget. 

A gázfőzőlap a konyhasziget egyik végébe került, így mellette egybefüggő munkafelületen dolgozhatunk, akár ketten-hárman is egyszerre.

Konyhasziget kinyúló munkalappal és plusz ülőhellyel, beépített mosogatótálcával

Óriási méretű extra tárolóhelyet, plusz munkafelületet és egy extra ülőhelyet is nyerünk a kiugró munkapulttal.
Igazán egyedi megoldás, ami nem csak praktikus, de feldobja a konyhát.

A pult alatti szekrény oldalába nyitott polc került, ahova dísztárgyakat vagy akár a szakácskönyveket is tehetjük. 

Konyhaszekrényhez csatlakozó egyszerű konyhasziget

Ez az egyszerű, letisztult konyhasziget megnöveli a munkafelületet. Mivel 2 oldalról is hozzá lehet férni, egyszere 2-3 fő is tud dolgozni az ételek előkészítésén.

A konyhasziget aljába pedig szekrényeket építettük be, ahol rengeteg eszköz, edény elfér.

Helytakarékos és stílusos konyhasziget munkapulttal, étkezőasztallal, rengeteg fiókkal és főzőlappal

A konyha szigetek között ez a nyerő, mert egyszerre helytakarékos, praktikus, közösségi élménnyé varázsolja a főzést és rendkívül mutatós.

Képzeld el, milyen kényelmesen szolgálhatod ki a vendégeidet, akik karnyújtásnyira ülnek tőled és főzés közben beszélgethettek is. Mindegy, hogy családi vacsora, borozás a barátokkal vagy egy közös ebéd a kedveseddel, a lényeg, hogy főzés közben sem szakadsz ki a társaságból!

Konyhaszigetbe épített szekrény, asztal és munkapult + indukciós főzőlap

Ez a konyhasziget teljesen a praktikum és stílusosság jegyében megterveztük meg. A sziget egyik fele asztal bárszékkel, a másik fele pedig szekrény nagy és mély fiókokkal, illetve beépített indukciós főzőlappal.

A konyhaszigetet teljes egészében magasfényű fekete munkalap fedi.

Üvegpolcokkal kiegészített konyhasziget beépített főzőlappal

Ez a konyhasziget igazán letisztult, elegáns, növeli a teret és rengeteg extra munkafelületet biztosít. 

A főzőlap alá egy szekrényt építettünk be sok-sok tárolóhellyel, a két oldalán pedig azonos méretű munkafelület található. Alá üvegpolcokat tettünk, ahová akár vázában virágot vagy dekoratív edényeket is tehetünk, így még szebb lesz a konyha.

Magasfényű fehér bútorlappal fedett konyhasziget mosogatótálcával, főzőlappal és bárpulttal

Ha van helyünk bőségesen a konyhában, használjuk ki és tegyük igazán stílusossá egy hófehér konyhaszigettel, aminek egy fele bárpultként és étkezőasztalként is használható! A beépített mosogatótálca pedig praktikus, ha szeretünk iszogatni és együtt étkezni a barátainkkal, családunkkal, hiszen a poharakat, edényeket így nem kell messzire vinni. 

A főzőlap is ide került, így könnyű megközelíteni, ezért gyakorlatilag egy nyitott térben élvezhetjük a főzést.

Tegyél egy próbát, ajánlatunk nem jár kötelezettséggel! Küldd el a helyiség méreteit skicc formájában és mi segítünk megtervezni!

Megválaszoljuk kérdéseidet!

Töltsd fel tervedet, vázlatodat egyszerű kép formájában, és mi segítünk megtervezni új egyedi bútorodat!
Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
  Hozzájárulás
  Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

  Legutóbbi bejegyzések